Nytt i dubbel bemärkelse

Den här kycklingrätten testade vi i veckan. Så himla gott!! Lite lagom smak av citron och väldigt fräscht med babyspenaten. Tror att det här får bli en av middagarna i fjällen i år.

Kyckling3

Kyckling med citron- och spenatsås

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
Smör
2 1/2 dl vatten
2 1/2 msk konc. kycklingfond
2 1/2 dl vispgrädde (jag använde Oatley iMat)
Skalet av 1 citron
Ev. lite pressad citronsaft
100 g ekologisk babyspenat
Salt & peppar
Ljus maizena till redning

Kyckling4

Riv lök och vitlök och fräs glansig i smör, tillsätt vatten och fond. Riv ner citronskalet och låt sjuda tills halva vätskan kokat bort. Stek under tiden kycklingen. När halva vätskan kokat bort så vänder du ner grädden, smaka av med salt & peppar och ev en skvätt citronsaft. Red av såsen till önskad konsistens med maizena. Häll citronsåsen över kycklingen och vänd ner babyspenaten, och låt sjuda ihop i några minuter. Servera med ris eller pasta.

Hittade receptet på Jennys matblogg. Men det är som Jenny skriver, rätten passar lika bra på helgen.

Har alltid gillat Vintage by Fé. Blev tipsad av Att vara någons fru att den här söta cardiganen i spets fanns på rea här. Lyckades få tag på en i min storlek. Ser fram emot att byta ut en del svart mot pasteller framöver. Nu längtar jag verkligen efter våren…

Vecka 32-2-600px

Vecka 32-1

Lämna en kommentar