Tomatsoppa

Gjorde en så himla god tomatsoppa till middag idag. För att få den lite matigare toppade vi med fetaost och risoni.

Tomatsoppa

Tomatsoppa

4 portioner
1 hackad gul lök
1 fintärnad morot
2 finhackade vitlöksklyftor
Rapsolja
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
4 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt och peppar

Topping
150 g risoni
150 g smulad fetaost
1 dl hackad basilika
svartpeppar

Koka risonin. Stek lök, morot och vitlök i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek med under omrörning tills det är ordentligt brynt. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Låt koka 10–15 min.

Toppa soppan med risoni, smulad fetaost och hackad basilika. Receptet kommer ursprungligen från Coop, men är lite omgjort.

Timpa-match

För Tim och Stefan har det varit hockey hela helgen. Två matcher i Ö-vik i lördags, buss hem till Härnösand, övernattning på Sporthotellet och sedan hemmamatch idag. Stella och jag tog en tur till Finsvik och sov i stugan.

Lämna en kommentar