Gjorde en så himla god tomatsoppa till middag idag. För att få den lite matigare toppade vi med fetaost och risoni.
Tomatsoppa
4 portioner
1 hackad gul lök
1 fintärnad morot
2 finhackade vitlöksklyftor
Rapsolja
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
4 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt och peppar
Topping
150 g risoni
150 g smulad fetaost
1 dl hackad basilika
svartpeppar
Koka risonin. Stek lök, morot och vitlök i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek med under omrörning tills det är ordentligt brynt. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Låt koka 10–15 min.
Toppa soppan med risoni, smulad fetaost och hackad basilika. Receptet kommer ursprungligen från Coop, men är lite omgjort.
För Tim och Stefan har det varit hockey hela helgen. Två matcher i Ö-vik i lördags, buss hem till Härnösand, övernattning på Sporthotellet och sedan hemmamatch idag. Stella och jag tog en tur till Finsvik och sov i stugan.