Äntligen helg!! Har verkligen sett fram emot lite ledighet. Tyvärr blir det inte så mycket sovmorgon eftersom Tim har hockeycup lördag-söndag.
Vill dela med mig av det här goda receptet som jag gjorde för ett tag sedan. Bankade ut fläskytterfilé och stekte till.
Fetaost- och pinjenötsgratinerade rödbetor
4 personer
1 kg små rödbetor
50 g pinjenötter
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 paket fetaost
1 msk olja
Koka rödbetorna mjuka ca 15 minuter. Skala rödbetorna med händerna. Skalet lossnar lätt när de är färdigkokta. Använd ett par handskar, så blir du inte så röd. Skär rödbetorna i bitar och lägg dem i en gratängform.
Häll över vinäger, salt och peppar. Strö över fetaost och pinjenötter. Ringla på olivolja. Gratinera i ugnen 10 minuter på 200 grader.