Trerätters by Stella

Är fortfarande mätt efter middagen igår. Stella hade planerat en trerätters middag till Stefan när han fyllde år, men eftersom det var en tisdag var det svårt att hinna med innan gästerna kom. Därför lagade hon den igår istället. Recepten valde hon och Stefan ut från ”Min första kokbok”. Det var verkligen supergott allting!

Så här såg menyn ut:

Förrätt: Grönsaker och dipp
Varmrätt: Clubsandwich
Efterrätt: Cheesecake med blåbär

Stella-forratt (1 av 1)

Grönsaker och dipp

1 gurka
2 selleristjälkar
1 röd paprika
1 gul paprika
2 morötter
8 körsbärstomater
4 broccolibuketter

Dipp med gräslök
8 msk turkisk yoghurt
3 msk gräslök, hackad
2 tsk pressad citron

Yoghurtdipp med mynta
2 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka, riven
2 tsk torkad mynta
Salt och peppar

Stella-varmratt4

Clubsandwich

4 portioner
12 skivor grovt rostbröd
8 msk majonnäs
2 msk pressad citron
100 g isbergssallad, strimlad
4 skivor skinka
4 skivor cheddarost
2 tomater. skivade
100 g stekt kycklingbröst, strimlat

Rosta brödet lätt på båda sidor i brödrost eller i medelvarm ugnsgrill. Skär bort kanterna. Blanda majonnäs och pressad citron i en liten skål.

Salta och peppra efter smak och rör ner den strimlade salladen. Bred ut hälften av sallads- och majonnäsblandningen på 4 av de rostade brödskivorna.

Lägg en skinkskiva och sedan en ostskiva på varje smörgås. Fortsätt med en brödskiva till och bred ut resten av majonnässalladen.

Lägg på skivad tomat och kyckling. Avsluta med den sista rostade brödskivan. Skär varje smörgås i 2 trekanter och stick ner en tandpetare i varje så att trekanterna håller ihop.

Stella-forratt2 (1 av 1)

Blåbärscheesecake

4 portioner
500 g blåbär
2 msk strösocker
250 g cream cheese
2 dl creme fraiche
1 krm vaniljsocker
4 digestivekex, krossade

Lägg tre fjärdedelar av bären och hälften av sockret i en liten kastrull. Lägg på lock och sjud i 5 minuter tills bären är mjuka. Rör ner resten av bären och låt svalna.

Rör ihop cream cheese, creme fraiche, resten av sockret och vaniljsockret i en skål. Fortsätt röra till en väl blandad och mjuk smet.

Varva i 4 glas blåbärssås, ostsmetoch krossade kex, en sked av varje. Upprepa varven en gång till och ställ de fyllda glasen i kylen ca 1 timme, så att desserten hinner stelna. Servera den kall direkt ur kylen.

1 tanke på “Trerätters by Stella”

Lämna en kommentar