The secret is out

Sitter med vetekudden över magen. Magen som börjat växa. Vi ska nämligen bli en till i familjen. Läskigt men fantastiskt kul. Har precis gått in i vecka 15. Det känns så mycket bättre nu när vi berättat för släkt, vänner och jobb. Har mått väldigt illa och haft mycket migrän, så det är skönt att omgivningen vet om det skulle hända nåt.

Det är inte förrän de senare åren som vi känt att det vore kul med en till liten knodd. Många undrar hur vi ska orka börja om. Tur är väl att man glömt hur det var med blöjbyten och sömnlöshet de första åren.

IMG_2479

Hittade min parkering i Spanien. Här ställde vi oss när vi shoppade på Zenia Boulevard. Praktiskt och alldeles nära entrén.

Åt en god middag ikväll som jag vill tipsa om, helstekt fläskytterfilé med italiensk potatisgratäng. Fläskfilén blir så himla saftig när man eftersteker den i ugnen. Om man vill kan man servera med en god sås till. Vi nöjde oss med sky.

Rakbakelse

Lyxade till det lite extra och gjorde en käringöbakelse eller räkbakelse till förrätt. Det var inte igår.

Käringöbakelse

2 portioner
100 g skalade räkor
1/2 rödlök
1/4 dl finhackad dill
1/2 dl majonnäs
8 skivor vitt bröd (i rundlar)

Garnering
lite majonnäs
1/2 dl finhackad persilja
50 g löjrom (eller sikrom)

Finhacka räkorna, men spar några till garnering. Finhacka rödlöken och blanda den med dill och räkor. Rör i majonnäs och salta och peppra efter smak. Bre röran på 6 brödskivor. Lägg skivorna på varandra, 3 och 3, till 2 bakelser (för 2 port). Lägg på de 2 locken. Täck bakelserna med ett tunt lager majonnäs. Rulla bakelserna i persilja. Toppa med löjrom och garnera med några räkor och citron.

Potatisgratang

Potatisgratäng med soltorkade tomater, oliver och fetaost

4-6 portioner
Ca 1 kg skivad potatis
1 dl hackade gröna oliver
1 dl hackade soltorkade tomater
1 pkt smulad fetaost
Riven ost
Korianderkrydda (blad)
Salt, peppar
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl Oatley iMat

Blanda potatis, oliver, tomater och fetaost med händerna. Krydda med salt, peppar, koriander och pressad vitlök. Häll på grädden och strö över riven ost. Grädda i 220 grader tills potatisen är mjuk, 45-60 minuter.

Flaskfile (1 av 1)

Helstekt fläskytterfilé

4-6 portioner
1 kg fläskytterfilé
Paprikakrydda
Salt
Korianderkrydda (blad)
Hackad vitlök

Rulla fläskfilén i paprika, salt och koriander. Stek på hög värme hastigt så att den får färg. Rulla fläskfilén igen i hackad vitlök och salt. Lägg i folie och in i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter. Låt köttet vila en stund i folien innan du skivar det.

4 tankar på “The secret is out”

Lämna en kommentar