Dille på goda mackor

Här hemma är vi väldigt svaga för matiga mackor. De här är två favoriter just nu. Som ni ser har vi fastnat för koriander.

Tacomacka-melancholy

Tacomacka

4 personer

Sätt ugnen på 225 grader. Fräs 500 g köttfärs med 1 påse tacokrydda. Skala och finhacka 1 rödlök. Häll av 1 burk majs (150 g). Låt 1 burk krossade tomater (400 g) rinna av ordentligt. Blanda lök, köttfärs, majs, krossade tomater, 75 g riven ost och 3 msk hackad koriander i en bunke.

Lägg 8 skivor formfranska på en bakpappersklädd plåt. Fördela köttfärsröran på brödskivorna. Strö över riven ost. Gratinera mackorna mitt i ugnen ca 5 minuter. Gör salsan under tiden.

Skala, skär bort rotstocken och skär färsk ananas i små bitar. Skär 1 gurka i tärningar. Blanda ananas, gurka, 2-3 msk sweet chilisås och 2 msk hackad koriander. Servera de varma mackorna med ananassalsa, isbergssallad och tacochips.

Avocadomacka-melancholy

Avocadomacka med stekt ägg och tomatsalsa

4 personer

Hacka 250 g körsbärstomater. Skala och finhacka 1/2 gul lök. Hacka 1/2 kruka koriander. Blanda det hackade med 1 tsk rödvinsvinäger, 1 tsk flytande honung, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Dela, kärna ur och gröp ur köttet ur 2 mogna avocado. Mosa avocadoköttet. Fördela på 4 skivor danskt rågbröd. Stek 4 ägg i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg lite salsa på avocadon. Toppa med de stekta äggen. Strö över svartpeppar och flingsalt. Servera med resten av salsan.

Lämna en kommentar