Tapas på toppen

Här kommer ett recept på en god och väldigt annorlunda paj väl passande till helgen.

Paj (1 av 1)

Tapaspaj

3 msk Kesella 1 %
75 g margarin
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl

Fyllning
2 strimlade paprikor, 1 gul och 1 röd
4 ägg
3 dl grädde
2 pressade vitlöksklyftor
Salt, peppar
150 g riven vällagrad ost

Garnering
Tapasbricka med t.ex. oliver, inlagda peperoni, inlagd vitlök, manchegoost i kuber
Tapasbricka med spansk chark, t.ex. lufttorkad serranoskinka och salamichoritzo
Persilja

Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. Låt gärna degen vila en stund i kylskåp innan du trycker ut den i pajform. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 200 grader ca 10 minuter.

Tärna paprikorna. Vispa samman ägg, grädde, vitlök, salt och peppar. Lägg riven ost i botten av pajskalet och häll över äggblandningen. Grädda pajen i ca 30 minuter. Garnera med tapas och servera med mer tapas som tillbehör.

Lämna en kommentar