Så nära, men ändå så långt borta

Plötsligt slog det om och blev höst. I helgen flyttar vi in till stan och det är med blandade känslor. Minns inte när vi hade en så fantastisk sommar senast. Det är längesedan vi solat, badat och spelat så mycket golf på semestern.

Sagsand (1 av 1)

Flera turer blev det till vår favoritstrand, Bönsand. Dit kommer man bara med båt.

Sagsand2 (1 av 1)

Ren (1 av 1)

Rätt som det var kom det en ren och sprang förbi på stranden. Hann precis fånga den med kameran. Overkligt.

Halsobrod

En sak som vi blivit bortskämda med under sommaren och som jag kommer att sakna är den där knackningen på dörren och mamma som står där med nybakt bröd eller nybakta bullar. Det kallar jag lyx och livskvalitet. Mammas lingonbröd kom hon med häromdagen. Det är grymt gott!

Lingonbröd

4 bröd

Grupp 1
1 dl rågkross
1 dl vetekross
3 tsk salt
1 dl russin
1 dl linfrö
1 dl vetekli
2 dl lingonsylt
4 dl ljummet vatten

Grupp 2
5 dl kokande vatten
2 pkt torrjäst
1,8-2 l vetemjöl
1 smörklick

Blanda alla ingredienser i grupp 1 i en bunke och rör om. Låt det dra till nästa dag eller ca 6 h.

Häll det varma vattnet över gröten i bunken. Blanda torrjästen i mjölet. Då gröten är ca 40-50 grader, arbeta in så mycket mjöl att det släpper från bunken.

Sätt ugen på 250 C. Forma fyra bröd och lägg på plåt med bakplåtspapper, det ryms två bröd på en plåt. Låt jäsa 20-25 min under bakhandduk,  Grädda i mitten 15-20 min till en hård skorpa bildats. Låt kallna under bakhandduk.

Lämna en kommentar