Salladen numero uno

Godmorgon i regnet! Tråkvädret fortsätter. Idag är det två fotbollsmatcher som gäller, men risken är att de blir inställda. Maken är iväg och spelar golf och kommer hem ikväll. Som vi längtar!

I helgen gjorde jag den här salladen. Fantastiskt god! Jag gjorde så mycket så det räckte till lunch för mig och mamma och pappa dagen efter. Har testat olika varianter på ceasardressingen, men Matplatsens är den absolut godaste. Tim som inte annars gillar såser är besatt av denna.

Ceasar (1 av 1)

Ceasarsallad

4-6 personer

Kycklingfiléer
Bacon
Ev. krutonger
Romansallad
Riven parmesan

Dressing
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
5 sardeller, finhackade (eller 1/2-1 tsk sardellcreme)
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
Ca 2 dl olja (med neutral smak)
Ca 1/2 dl mjölk

Bryn kycklingfiléer runt om i stekpanna och efterstek ca 15 min i ugnen på 150 C, kolla så de är genomstekta. Låt vila i folie ca 15 min och skär sedan i skivor eller bitar.

Hacka bacon och stek i stekpanna eller micro (jag tycker micro är enklare). Gör dressingen så här: Blanda allt utom osten och oljan och mixa med mixerstav. Häll sedan ner oljan sakta och mixa hela tiden så såsen tjocknar. Såsen blir rätt tjock så späd med lite mjölk. Rör ner osten och kör med mixerstaven till en jämn kräm.

Skölj och skär romansallad i ganska stora bitar. Lägg på ett fat. Toppa med kycklingen, stekt bacon, krutonger och riven parmesanost. Toppa med mycket av den krämiga ceasardressingen. Mums!

Lämna en kommentar