Det här är ett gott amerikanskt alternativ till makaronipudding. Stella gillar det här, men inte makaronipudding.
Macaroni & cheese
4 personer
300 g fullkornsmakaroner
1 pkt färdig ostsås
200 g rökt skinka eller mager korv
1/2 purjolök
Smör eller olja till stekning
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Smör eller olja till formen
2 msk ströbröd
1/2 dl riven parmesanost
Sätt ugnen på 225°C. Koka makaronerna och låt dem rinna av. Lägg tillbaka dem i kastrullen och häll i ostsåsen. Låt allt bli varmt.
Hacka skinkan eller korven. Ansa och strimla purjon tunt. Fräs skinka eller korv och purjo hastigt i lite smör eller olja. Rör ner i makaronerna. Tillsätt salt och dra några generösa tag med pepparkvarnen.
Smörj en ugnssäker form och häll i blandningen. Rör ihop ströbröd och parmesanost och toppa med det. Gratinera ca 10 minuter tills toppingen fått lite färg. Servera med en vitkålssallad eller rivna morötter.
Receptet kommer från ICA.