Köttbullar och kikärtspuré

Det här är en jättegod kikärtspuré som vi ofta äter till köttbullar istället för potatismos. Den går dessutom väldigt snabbt att sno ihop.

Kikartsmos

Kikärtspuré

4 portioner
400 g kikärtor
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Saften av en halv citron
Lite vatten
Salt och peppar

Mixa kikärtorna i en skål tillsammans med olja, citron och ca 1 dl vatten. Det ska vara ungefär samma konsistens som potatismos. Tillsätt riven eller pressad vitlök och smaka av med salt och peppar. Värm purén i mikro eller i vanlig ugn.

Köttbullar

10-12 stora köttbullar
500 g nötfärs
3/4 dl fiberhavregryn
4 tsk potatismjöl
1 1/2 dl Oatley iMat
3 krm salt
2 krm svartpeppar
Smör, kallpressad rapsolja

Blanda havregryn, potatismjöl, havregrädde, salt och peppar i en bunke. Låt svälla ca 10 minuter i rumstemperatur. Tillsätt färsen och blanda väl. Forma smeten till ca 10 stora köttbullar. Stek köttbullarna i smör och rapsolja i en stekpanna på medelvärme tills de är genomstekta.

Lämna en kommentar