Skaldjurspizza

Här kommer recept på två goda pizzor som vi gjorde till middag ikväll. Gott efter några timmar i Birsta City och Njurundahallen – Tims lag mötte Njurunda i en träningsmatch. Ikväll sover Stella över hos en kompis och en av Tims kompisar sover över hos oss.

Skaldjurspizza1av1_zps132bad5c

Den här skaldjurspizzan kommer från Allt om Mat. Receptet är beräknat för 4 personer.

1 st pizzakit med tomatsås, förpackning
500 g skaldjursmix, fryst (1 påse)
500 g räkor, med skal
2 msk olivolja
3 dl ost, riven
1-2 st vitlöksklyftor
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 kruka oregano eller basilika

Sätt ugnen på det gradtal som står på pizzadegsförpackningen. Låt skaldjursmixen tina och rinna av ordentligt. Skala räkorna. Rulla ut degen på bakpappersklädd plåt. Forma den eventuellt rund. Pensla kanten runt om med olivolja. Bred på tomatsås och strö över ost. Grädda mitt i ugnen enligt förpackningens anvisning.

Skaldjurspizza21av1_zpsec93dd37

Fräs skaldjursmix och räkor i resten av oljan i het stekpanna ca 3 minuter. Skala och pressa över vitlöken och krydda med salt och peppar. Toppa pizzan med skaldjuren och örter. Servera med en grönsallad eller pizzasallad.

Salamipizza-dubbel_zpsbeb193a0

Den andra pizzan vi gjorde vad salamipizza. En återkommande favorit här hemma. Toppade den med några räkor eftersom Tim har börjat gilla det. Vinet vi drack till var Mat-Tinas Le Bistro. Väldigt passande till! 71 kronor på Systemet. Ett tips!!

Lämna en kommentar