Annika Sörenstams Pasta Carbonara

Pasta Carbonara kan göras på mängder med sätt. Det här receptet hittade jag i Annika Sörenstams Mat, minnen & golf. Blev nyfiken när receptet kommer från Italien och vi blev inte besvikna.

Pasta carbonara

Pasta Carbonara

4 portioner
300-400 g spagetti
250 g bacon eller pancetta
4 ägg
2 1/2 dl riven parmesanost
Flingsalt och grovmalen svartpeppar

Koka pastan enligt förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet. Tärna bacon eller pancetta. Stek det knaprigt utan fett i en stor panna. Dela äggen i vitor och gulor. Häll i det resterande pastavattnet i pannan. Lägg i pastan och låt det bli varmt. Skaka pannan lite. Tillsätt äggvitorna och den rivna osten, men spara 1 dl ost till servering. Salta och peppra efter smak. Rör om ordentligt och servera genast med resten av parmesanosten och äggulorna. Låt pepparkvarnen gå runt. Låt var och en blanda i äggulan i pastan.

Lämna en kommentar