5:2 – Baconquinoa

Onsdag för oss är förknippat med simskola. Det betyder att middagen måste gå snabbt att fixa. Onsdag betyder även 5:2 för oss vuxna. Baconquinoa är en favorit som vi hittat och som går snabbt att göra. Den här gången valde jag quinoa tricolore – vit, röd och svart bulgur blandat. Lite färggladare. Receptet innehåller 285 kcal per portion.

quinoa1av1_zps35c0c88b

Baconquinoa

2 portioner
1 dl quinoa, 80 g
100 g broccolibuketter
1 pkt strimlat kalkonbacon, 125 g
1 tsk rapsolja
1 liten skivad rödlök
½ strimlad röd paprika
1 skivad kiwifrukt
Salt och peppar

Koka quinoan och låt broccolin ånga ovanpå de sista 4 minuterna. Fräs baconet i oljan tillsammans med lök och paprika tills grönsakerna mjuknat. Blanda med quinoan och kiwin. Smaka av med salt och peppar.

Receptet kommer ursprungligen härifrån.

Lämna en kommentar