Vad sägs om en mousserande flädersblomsdrink och lite gott tilltugg som fredagsmys. Att få lyxa är aldrig fel och det ska ju vara fint väder hela helgen.
1 person
4 cl gin
2 cl fläderblomssaft
1 lime
25 cl tonic water
Is
Häll upp fläderblomsaft och gin i ett högt glas. Pressa saften av en halv lime i glaset. Skiva den andra halvan och lägg ner alla skivor utom en i glaset. Fyll på med tonic water och rör om. Sätt den återstående limeskivan på kanten av glaset.
Receptet på tunnbrödpinnar kommer härifrån. Det blir väldigt många så det räcker och blir över…
1 paket sviktat tunnbröd
Olivolja
Havssalt
Franska kryddor
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med olivolja på båda sidorna, strö över havssalt och kryddor. Klipp i smala remsor. Grädda i ca 4 minuter tills brödpinnarna har fått fin färg.
Receptet på det andra tilltugget, krustader med brie och hjortronsylt, fick jag av min jobbarkompis Maria. Supersmarriga! Lägg en liten bit brieost i botten, in i ugnen på 225 grader tills att osten smälter lite, lite. Ta ut plåten och toppa krustaderna med en klick hjortronsylt.