Flädersblomsdrink, tunnbrödpinnar och krustader

IMG_0777_zps09528e04

Vad sägs om en mousserande flädersblomsdrink och lite gott tilltugg som fredagsmys. Att få lyxa är aldrig fel och det ska ju vara fint väder hela helgen.

1 person
4 cl gin
2 cl fläderblomssaft
1 lime
25 cl tonic water
Is

Häll upp fläderblomsaft och gin i ett högt glas. Pressa saften av en halv lime i glaset. Skiva den andra halvan och lägg ner alla skivor utom en i glaset. Fyll på med tonic water och rör om. Sätt den återstående limeskivan på kanten av glaset.

IMG_0780_zpsd8999283

Receptet på tunnbrödpinnar kommer härifrån. Det blir väldigt många så det räcker och blir över…

1 paket sviktat tunnbröd
Olivolja
Havssalt
Franska kryddor

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med olivolja på båda sidorna, strö över havssalt och kryddor. Klipp i smala remsor. Grädda i ca 4 minuter tills brödpinnarna har fått fin färg.

Receptet på det andra tilltugget, krustader med brie och hjortronsylt, fick jag av min jobbarkompis Maria. Supersmarriga! Lägg en liten bit brieost i botten, in i ugnen på 225 grader tills att osten smälter lite, lite. Ta ut plåten och toppa krustaderna med en klick hjortronsylt.

Lämna en kommentar