Årets sommartårta


Den här tårtan har blivit en av mina favoriter i sommar. Supergod och går ganska fort att göra. Kan gärna förberedas lite innan, så att den mojsar till sig. Receptet kommer från min släkting Elisabeth i Ö-vik.

Sommartårta

6 äggvitor
3 dl socker
1/2 dl marsanpulver
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Jordgubbar, hallon eller bär efter säsong
Florsocker

Vispa äggvitorna till vitt, hårt skum. Vispa försiktigt i sockret och marsanpulvret. Lägg bakplåtspapper på en djup ugnsplåt och smörj med margarin. Bred över marängsmeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, så att marängen får färg. Låt kakan svalna några minuter innan du tippar över den på en ren kökshandduk. Vänta några minuter till innan du drar bort bakplåtspapperet. Vispa grädden och blanda försiktigt ner vaniljsockret. Bred över marängen och strö över bären. Rulla ihop tårtan till en rulle med hjälp av handduken. Sikta florsocker över.

En av mina blev lite låg, som en tjockpannkaka. Tydligen kan det bero på att äggen är för färska.

1 tanke på “Årets sommartårta”

Lämna en kommentar