Förrätt med färska rödbetor och grillad regnbåge med färskpotatis, salsa Asian style och senapssås

När jag och Stefan hade vår golftävling tog mamma och pappa med sig barnen till Näske och fiskade. De lyckades fånga en trekilos regnbåge. Middagen de bjöd oss på sedan var inte nådig. Till förrätt fick vi en sallad på rödbetor, fetaost och bacon och till laxen serverades salsa Asian style och senapssås. Alla recepten kommer från icakuriren.se.

Regnbage
Rodbetor

Sallad på rödbetor med feta och bacon

8 portioner
6 medelstora rödbetor
1 pkt bacon
200 g fetaost
1 kruka rucola

Koka rödbetorna med skal i saltat vatten i cirka 20 minuter. Känn med en sticka att de är mjuka men fortfarande spänstiga. Häll av rödbetorna och skölj dem hastigt i kallt vatten, gnid av skalet och skär dem i klyftor. Skiva och stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Lägg upp rödbetorna på ett fat och strö över fetaost och bacon, toppa med rucola.

2013-07-271856_zps9bbab2b5

Salsa Asian style

Blanda 1/2 urkärnad och tärnad gurka med 1/2 tärnad, röd paprika, 1/2 hackad rödlök, 1/2 tärnad röd chili, 2 hackade citrongräs, 2 tsk riven ingefära, det rivna skalet och juicen från 1 lime och rikligt med hackad koriander och mynta. Smaka av med salt.

Senapssås

Blanda 1 dl majonnäs med 1 dl creme fraiche, 1 msk grovkornig dijonsenap (eller skånsk senap) med det rivna skalet från 1 citron och 2 msk hackad dill. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.

Lämna en kommentar