Svart och röd quinoa gillar barnen väldigt mycket. Jag tycker det är gott om man blandar upp det med något, så att det inte blir för torrt. Det här receptet hittade jag via Pinterest och var riktigt somrigt och friskt. I receptet kokar de majsen, men jag tog burkmajs.
Quinoa med majs och vårlök
4 personer
1 burk majs
1 msk rivet citronskal
2 msk färsk citronsaft
3 msk smält smör
1 msk honung
½ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
2 dl okokt quinoa
4 hackade salladslökar
Förbered dressingen genom att vispa ihop citronskal, citronsaft, smält smör, honung, salt och peppar i en stor skål. Skölj okokt quinoa i en sil under kallt vatten tills vattnet är klart.
Koka quinoan i en kastrull med lättsaltat vatten efter instruktionerna på paketet. Tillsätt quinoa, majskorn och hackad salladslök i skålen med dressingen och blanda. Krydda med salt och peppar och servera.
Ursprungsreceptet är beräknat för 8 personer och finns här.