En enklare variant på köttfärspizza som är supergod. Receptet är beräknat för fyra personer.
Köttfärspizza med mild rödlökssallad
300-400 g nötfärs
4 naanbröd
1 röd paprika
4 msk tomatpuré eller chilisås
2 dl riven ost
100 g tärnad fetaost
20 oliver
4 msk olivolja
4 krm salt
2 krm svartpeppar
Rödlökssallad
2 rödlökar
1 1/2 tsk socker
2 msk rödvinsvinäger
4 msk olja
4 msk finstrimlad persilja
Sätt ugnen på 250ºC. Börja med löksalladen. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Vispa ihop socker, vinäger, persilja och olja i en skål. Lägg ner rödlöken och ställ svalt.
Skölj, dela och strimla paprikan. Blanda färsen med salt och peppar. Lägg nanbröden på en bakpappersklädd plåt. Bre på tomatpuré eller chilisås, men spara en kant på ca 2 cm runt om. Pensla kanterna med olja. Strö över riven ost. Fördela paprika och färs i små platta klickar. Lägg på fetaosten.
Grädda pizzan i mitten av ugnen 5-7 minuter, passa noga så att den inte blir bränd. Toppa pizzan med rödlökssallad och oliver.
Receptet kommer ursprungligen från ica.se.