När det finns kokt färskpotatis över från middagen brukar Tim och jag äta upp den till kvällsfika. Gärna med en klick smör på. Finns det något bättre än egen färskpotatis??
Färskpotatis är även god att rosta i ugnen. En enkel men väldigt god sommarmiddag är ugnsrostad potatis med grillad kassler och tzatziki.
Grillad kassler med ugnsrostad potatis och tzatziki
4 portioner
600 g kassler i skivor
800 g potatis
Rapsolja
Tzatziki
3 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka
1 pressad vitlök
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 225 grader. Skala gurkan och riv den grovt på ett rivjärn. Lägg på en tallrik och salta. Låt stå ca 15 minuter.
Förvärm en plåt i ugnen. Borsta och tvätta potatisen. Dela eventuellt stora potatisar i mindre bitar. Vänd potatisarna i oljan i en bunke. Strö över flingsalt och blanda så att de täcks med salt. Rosta potatisen i mitten av ugnen 20-30 minuter. De ska vara helt mjuka.
Krama ur all vätska från gurkan. Blanda turkisk yoghurt med gurka, pressad vitlök, salt och peppar.
Pensla kasslern med olja och grilla eller stek den gyllenbrun.