Kyckling i pesto

Kyckling i pesto

Kyckling i pesto2

Det är alltid en utmaning att fundera ut något gott recept att bjuda på i fjällen. Det här kycklingreceptet bjöd våra vänner Sofie och Magnus på när vi var där senast. Direkt såg jag det som ett potentiellt fjällenrecept. Och så fick det bli. Kan verkligen rekommendera det. Sofie gav mig dessutom lov att publicera det här på bloggen.

Kyckling i pesto

4 personer
600 g kycklingfiléer
1 msk olja/smör att steka i
1 tsk salt
2 krm peppar
10 st soltorkade tomater
15 st gröna oliver
100 g fetaost
0,5 dl pesto
2,5 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 200°. Dela eventuellt kycklingfiléerna i mindre delar. Bryn kycklingfiléerna runt om i oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Strimla tomaterna och skiva oliverna. Strö tomater, oliver och smulad fetaost över kycklingen. Blanda pesto och grädde och häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills kycklingens innertemperatur är 70°.

Servera med ris eller klyftpotatis och sallad.

Lämna en kommentar