Helgtips: Fläskfilé i rosépepparsås

I min lilla gula receptbok med favoritrecept skrivna för hand finns det här receptet som jag nallat av min mamma. Det går lika bra att applicera på kyckling.

Fläskfilé i rosépepparsås

Fläskfilé i rosépepparsås

4 portioner
Fläskfilé, ca 600 g
2 msk smör
2 msk finhackad gul lök
1 1/2-2 tsk finkrossad rosépeppar
1 msk tomatpuré
4 dl creme fraiche
1 tsk soja
1 grönsaksbuljong
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR: Skär fläskfilén i centimetertunna skivor och banka ut lite lätt. Krydda på båda sidor och stek i smör tills skivorna får gyllenbrun färg. Se till att stekpannan är riktigt het när du börjar steka. Lägg åt sidan.

Gör såsen i samma stekpanna. Fräs löken i smör med rosépeppar några minuter. Passa så att det inte bränns. Tillsätt tomatpurén och rör om. Tillsätt creme fraichen och låt koka upp. Smula i buljongtärningen och rör i soja. Lägg i köttet och låt puttra på svag värme 3-5 minuter, bara så att det blir varmt. Servera exempelvis med strips och en god sallad.

Lämna en kommentar