Finalmiddag

Final i Melodifestivalen är ett självskrivet tillfälle för fest. Familjen Åström/Wik kom hit och kollade med oss. Familjerna tippade placeringarna. I potten låg en middag…som vi tyvärr förlorade. Jag trodde Yohio skulle vinna, men är ganska glad att Robin vann. Den blir bara bättre och bättre ju mer man lyssnar på den.

Till förrätt gjorde vi en räkcocktail med granatäpple. En favorit som jag åt första gången på planeringsdagar med jobbet.

Räkcoctail med granatäpple

4 personer
500 g räkor med skal, gärna färska
1 st granatäpple
0,5 st gurka
2 st salladslökar
1 st chili, t ex spansk peppar, röd
1 st lime, finrivet skal och saften
1 msk olivolja
1 msk honung, flytande
1 krm flingsalt
0,5 krmsvartpeppar, nymald

4 st bröd, skivor ugnsrostat

Skala räkorna. Halvera granatäpplet och plocka ut kärnorna. Dela, kärna ur och tärna gurkan fint. Strimla salladslöken. Kärna ur och hacka chilin. Blanda allt och smaka av med skal och saft av lime, olja, honung, salt och peppar. Servera med ugnsrostat bröd.

Räkcocktailen går utmärkt att förbereda några timmar före servering. Förvara den i kylen tills det är dags att bjuda till bords. Receptet kommer från Allt om Mat.

Till varmrätt gjorde vi fläskfilépizza. Ett säkert kort om man gillar hemgjord pizza.

Efterrätten blev inte riktigt som jag tänkt mig, så det receptet får ni inte nu. Måste testa igen och se om det blir bättre lycka nästa gång.

Lämna en kommentar