Middagstips

Choritzogryta

Choritzogryta med kikärtor och vitkål

Det är inte alltid man orkar eller hinner göra en veckomatsedel och storhandla för det. Det svåraste jag vet är att handla utan en lista. Det jag brukar tänka på då är att köpa på mig protein som köttfärs, kassler, korv, fetaost, mozzarella och turkisk yoghurt. Ris, pasta, risoni och quinoa brukar finnas hemma. Sedan är det lättare att komma på recept och kompletteringshandla när man har basingredienserna. Köp exempelvis ett stort vitkålshuvud och använd halva till en gryta och halva till en råkostsallad.

Under de kommande veckorna blir det till att komma in i de gamla vanliga rutinerna igen. Choritzogryta med kikärtor och vitkål är en GI-favorit. Köp en mildare korv till barnen, som till exempel bratwurst och servera med pasta eller risoni om de är känsliga föra nya maträtter.

Lämna en kommentar