Omelett är en rätt som är underskattad. Med goda fyllningar blir det en riktigt god och hälsosam middag.
Köttfärsomelett i ugn
4 portioner
Fyllning
400 gram köttfärs
Salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
Timjan
Botten
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano
Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st cocktailtomater
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut formen och höj värmen till 225 grader.
Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.
Receptet kommer från Tasteline.