Köttfärsomelett i ugn

Omelett är en rätt som är underskattad. Med goda fyllningar blir det en riktigt god och hälsosam middag.
Kottfarsomelett-i-ugn

Köttfärsomelett i ugn

4 portioner

Fyllning
400 gram köttfärs
Salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
Timjan

Botten
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano

Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st cocktailtomater

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.

Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut formen och höj värmen till 225 grader.

Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

Receptet kommer från Tasteline.

Lämna en kommentar