Måndag: Laxfjäril med groddar och rödbetor

 photo Laxfjaril_zpsba4161d6.jpg

 photo Rodbetor_zps8b8b1780.jpg
Förra veckan åt vi goda middagar varje dag. Just den här maträtten tog lite längre tid eftersom rödbetorna ska kokas, men vanligtvis försöker jag hitta vardagsrecept som går snabbt och som passar fullspäckade vardagar. Jag skriver om recepten i den ordningen vi åt dem, så det får bli ett per dag.

Laxfjäril med groddar och rödbetor
4 personer
4 skivor laxfjäril
4 färska rödbetor
1 paket mozzarella, 150 g
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
1 msk smör eller olivolja
50 g rucolasallad
50 g valfria groddar
1 citron

Gör så här: Koka rödbetorna i vatten i cirka 30 minuter. Skiva rödbetorna i skivor. Skiva mozzarellan. Varva rödbetsskivor och mozzarella på ett fat. Häll på olivolja och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och stek laxfjärilskotletterna 3-4 minuter på varje sida. Strö på salt och peppar. Servera laxen med färska groddar och citronklyftor.

Lämna en kommentar