Utskuren biff med ugnsbakade grönsaker

En god köttbit på helgen kan vara så himla gott. Ett gott tillbehör är bakade grönsaker i ugn.

Biff-dubbel

Utskuren biff med ugnsbakade grönsaker

2 portioner
2 skivor utskuren biff
250 g bakpotatis
1/2 msk olivolja
250 g squash
200 g aubergine
100 g paprika
100 g färsk gul lök
1 tomat
1 tsk salt

Grillolja
1 msk kinesisk soja
2 tsk olivolja
1 tsk rosmarin
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör
Vitlökssmör

Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Häll olja i en grillpanna och gnid ut den med potatisen. Sätt formen mitt i ugnen under tiden som resten av grönsakerna förbereds.

Skölj och klyfta squash och aubergine i 5 cm långa klyftor. Dela och kärna ur paprikan. Skär 1 cm breda remsor på längden. Skala och klyfta löken. Halvera tomaten. Ta ut plåten och lägg i grönsakerna. Stek allt tillsammans i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Blanda ingredienserna till grilloljan och pensla köttet på båda sidor. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek 2-5 minuter på varje sida beroende på hur rött du vill ha köttet.
Ta ut grönsakerna och salta. Servera med en klick vitlökssmör.

Lämna en kommentar