Grillad örtmarinerad fläskkotlett

Köpte fläskkotletter på bit i somras. Tänkte att jag skulle hitta något bra recept på hur man kan grilla hela biten. Tycker det ser så gott ut. Hittade det här receptet på Kerstins matblogg som Stefan testade i helgen. Det blev riktigt gott och mört. Vi tyckte inte att köttet var klart vid 70 grader, så vi väntade till 75.

Grillad örtmarinerad fläskkotlett

Hel fläskkotlett, benfri. 150 g/person
1 dl olivolja
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
Salvia, rosmarin, basilika
Peppar

Gör så här: Blanda marinaden (hacka örterna och vitlöken och blanda med olja och soja, peppra). Lägg köttet i marinaden i kylen (i en plastpåse) i ett par timmar, minst. Bryn köttet snabbt direkt över grillglöden och låt sen köttbiten grilla indirekt. Vänd var 10:e minut ungefär. Köttet är färdigt när innertemperaturen är 70 grader. Det tar ca en timme. Låt kotlettbiten vila i folie minst 10 minuter.

Lämna en kommentar