Glasstopp i Söderköping och häng i Nacka

De två sista stoppen på resan blev Söderköping och Stockholm igen. I Söderköping stannade vi till på Smultronstället och åt glass. Också ett minne från barndomen. Glassrestaurangen har funnits i 30 år och man kan få köa i en timme om man har otur. Det finns en glassmeny med 30 olika smaker att välja på. Vi tajmade lagomt till lunch och slapp köa.
Stella beställde en glassbåt med choklad, blå hallon, jordgubb, mjukglass, grädde och hallonbåtar.
Tim beställde Blå måne med blå hallon, mjukglass, sylt och strössel. Det bästa av allt var en valfri medföljande smurf på sidan av glaset. Stefan och jag beställde en gammeldags strut med två kulor, mjukglass, grädde och topping.
Vi stannade och tittade på slussning i Göta kanal.
Eftersom temat på resan var Astrid Lindgren åkte vi Tuffe tåget för att få se de kvarter av Söderköping som syns i Madicken. Stadsscenerna utspelar sig där. Det fanns även många söta hus att titta på.
De sista nätterna tillbringade vi hos familjen Nilsson-Lundin i Nacka. Här badar vi i Järla sjö.
Det var 21 grader i vattnet, härligt!
Vädret var mestadels sol, men det kom någon skur på kvällskvisten. Härlig utsikt från balkongen.

Lämna en kommentar