Present till fröknarna

Årets present till Stellas dagisfröknar blev kakor. Jag och några andra mammor tänkte att det kunde vara lite lyxigt med go’fika i fikarummet så här inför semestern, så vi gick ihop och bakade lite var. Stella och jag bakade de här färgglada kakorna.

Jojobullar

30 bullar
175 g smör
1 ¼ dl socker
¾ dl vaniljsocker
2 dl kall mjölk
1 äggula
ca 8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl siktat florsocker
1–2 tsk vatten
några droppar gul karamellfärg
3 msk karamellströssel

Vispa smör och socker poröst. Blanda i mjölken och de andra ingredienserna och vispa till en fast deg som inte kladdar. Kavla ut till en stor kaka, 1 ½ centimeter tjock. Ha ett dricksglas, cirka 5 centimeter i diameter, som mått. Ta ut runda kakor. Lägg rundlarna på bakplåtspapper på en plåt och låt vila 30 minuter under bakduk. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Bullarna ska vara ganska ljusa i färgen. Låt svalna.

Blanda florsocker med vatten till en glasyrsmet. Färga med karamellfärg och lägg glasyr på bullarna. Strö på strössel innan glasyren stelnat. Bullarna kan frysas utan glasyr.

Receptet hittade vi i Icakuriren. Stefan fick vara provsmakare och de gick hem, så nu har han beställt en sats till.

Lämna en kommentar