Egenskördad sparris

Vi har upptäckt att det växer sparris bredvid växthuset i stugan. Lite kul. Eftersom den är godast nu skördade vi av den och gjorde en god förrätt i helgen. Mamma hade ett väldigt gott recept på hur man tillagar sparris, så det kommer jag att använda i fortsättningen. Med den syrliga philadelphiakrämen ovanpå blir den ett säkert kort i sommar.

4 personer
12-16 sparrisar
2 tsk salt
1 tsk socker
4 skivor parma- eller serranoskinka
100 g philadelphiaost
Rivet skal av en halv citron
Cayennepeppar

Koka upp 1 liter vatten med saltet och sockret. Koka sparrisen knappt mjuk. Börja känn på den efter 2 minuter. Häll i kallt vatten, så att kokningen avstannar. Vira skinkan runt sparrisen. Blanda ost och rivet citronskal, 1/2 tsk salt och en gnutta cayennepeppar. Klicka en sked på varje sparrispaket. Garnera med citronskal. Njut!

Lämna en kommentar