Kikärtspasta med bacon

Nu är det slut på allt vad påskmiddagar heter och dags att återgå till den normala vardagskosten. I alla fall några dagar innan det är dags för nästa långhelg. Här är ett recept på en enkel och god pastasallad för hela familjen. Vill man kan man toppa med lite parmesan.

Kikärtspasta med bacon

4 portioner
2 paket strimlat bacon (à 140 g)
6 dl fullkornspasta
4 msk olivolja
1/2 strimlad purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
2 dl kokta kikärtor
Salt och svartpeppar
Ev. riven parmesan

Koka pastan. Lägg baconet på en tallrik med hushållspapper och stek i micron till önskad färg. Hetta upp olivoljan och fräs purjo, vitlök och rosmarin. Lägg i kikärtorna, värm några minuter och salta och peppra. Blanda samman pasta, kikärtor och bacon. Servera med parmesan.

1 tanke på “Kikärtspasta med bacon”

Lämna en kommentar