Middagstips vecka 5

Här kommer middagstips inför veckan. Recepten fortsätter att vara GI-inriktade. Recepten är beräknade för 4 personer.

  • Måndag: Kycklingfilé med senapssås och bönsallad (pressad potatis till barnen)
    Bönsalladen: Blanda färsk bladspenat, strimlad purjolök och stora vita bönor. Gör en dressing på 3 delar olivolja, 1 del vitvinsvinäger, salt och peppar.
  • Tisdag: Blodpudding, bacon och rivna morötter
  • Onsdag: Mynta- och fetabiffar med grön tapenadeyoghurt (tortillabröden kan uteslutas)
  • Torsdag: Timjan- och citronlax med pestobulgur
    Tips: Byt ut bulgurn mot quinoa.
  • Fredag: Stefan fyller år, så vad det bjuds på blir en överraskning.
  • Lördag: Fläskfilé med rotfruktsgratäng och en god grönsallad
    Tips: Potatisen i rotfruktsgratängen går att byta ut mot andra rotfrukter som till exempel rotselleri. Fläskfilén: Putsa fläskfilén och skär den i 1 1/2 cm tjocka skivor. Banka ut lite lätt. Salta och peppra på båda sidorna och stek i rapsolja eller smör.
  • Söndag: Bakad sötpotatis à la grecque (sötpotatis har ett lägre GI än vanlig potatis)
    Borsta potatisarna och stick några hål i dem med en gaffel. Baka övertäckt i mikron på full effekt i 25 minuter. Smula 200 g fetaost, finhacka 2 rödlökar och 2 tomater samt hacka några blad rucola. Blanda ost och grönsakshack med 2 turkisk yoghurt i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad till.

Lämna en kommentar