Potatisgratäng med färstäcke

 photo Potatisgratang1av1_zpsc1400996.jpg

Under jul och nyår har det blivit dåligt med GI. Det har blivit mer praktiska rätter som går fort att laga till. Den här köttfärsrätten åt vi igår och är väldigt enkel. Den görs i micron och är klar på cirka 30 minuter.

4 personer

1 kg potatis
2 1/2 dl havregrädde
400 g köttfärs
4 tomater
50 g hårdost (max 17 %)
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
Ev. 1-1 1/2 msk soja

Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen i en ugnssäker form och krydda med 1 tsk salt. Häll på grädden och täck med lock. Tillaga i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), 10-12 minuter. Stek färsen under tiden i 1/2 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm kajennpeppar och eventuellt 1-2 msk soja.

Skölj och skiva tomaterna. Riv osten. Fördela färsen på potatisgratängen. Lägg på tomatskivorna och strö över osten. Tillaga ytterligare 4-6 minuter i mikrovågsugnen, gärna med grillelement. Servera gratängen med en grönsallad.

Grundreceptet kommer från ICA.

Lämna en kommentar