Chokladtoppade hallonmuffins

Det blev bökigt att ha tårta på hockeypartyt eftersom vi fikade i ett av omklädningsrummen. Istället hade vi muffins. De här med hallon i blev prima ballerina åt tolv trötta och svettiga grabbar.

Chokladtoppade hallonmuffins

14-24 stycken

Du behöver:
1,5 dl Milda Culinesse
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl Milda Visp
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl riven choklad
2,5 dl hallon

Topping:
4 msk Milda Culinesse
4 dl florsocker
100 g färskost
0,5 dl kakaopulver

Garnering:
0,5 dl hallon
0,5 dl riven vit choklad

Gör så här: Vispa Milda Culinesse med socker till poröst skum. Tillsätt äggen ett i taget och rör till en smet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd ner i smeten tillsammans med Milda Visp. Rör snabbt om lite till, så att en jämn smet bildas. Blanda ner hallonen och den rivna chokladen i smeten. Fördela i 16 stora formar eller 24 mindre muffinsformar. Grädda i ugnen på 200 grader, 15-20 minuter beroende på storlek. Mixa ihop toppingen i en matberedare och bred ut över varje muffins när de svalnat. Garnera med hallon och riven vit choklad.

1 tanke på “Chokladtoppade hallonmuffins”

Lämna en kommentar