Rödbetor från landetPå söndag flyttar vi in till stan igen. Det känns skönt att ha förlängt sommaren och förkortat hösten. På sätt och vis känns det också bra eftersom alla träningar kört igång och då blir det mer praktiskt. Vi passar på att skörda så mycket vi kan i trädgårdsland och växthus; morötter, ärtskidor, tomater, gurka, purjolök och idag första rödbetorna. Gjorde en god sallad med fetaost. Till det åt vi fläskkarré. Solrosen är Stellas sommargåva från dagis. Nu är den som finast.

Sallad med rödbetor och fetaost
1 kg rödbetor
1 pkt fetaost i tärningar
1,5 msk olivolja
1,5 tsk flingsalt

Koka rödbetorna med skalet på i lättsaltat vatten ca 15-20 minuter (det beror på hur stora betorna är). Häll bort vattnet och låt de svalna något. Använd plasthandskar och ta av skalet medan de fortfarande är varma. Skär i klyftor och blanda med tärnad fetaost, olivolja och flingsalt. Hade ingen ruccola hemma, annars är det gott att blanda i.

1 tanke på “Rödbetor från landet”

Lämna en kommentar