Lemonad

När jag var barnflicka i New York för 12 år sedan gjorde min värdmamma Lena jättegod lemonad till barnen för att släcka törsten när det var som varmast. Hittade detta recept i boken Sommarens söta och blev nostalgisk. Var därför tvungen att prova. Det gick hem hos både barn och vuxna. Tim och Stella hjälpte mig att pressa citronerna.


Lemonad

Ca 2 liter
1 stor citron
5 dl strösocker
Ca 1,2 l vatten
5 dl färskpressad citronsaft (ca 10 citroner)

Tvätta citronen och skär den i tunna skivor. Lägg citronskivorna i en skål tillsammans med sockret. Mosa ihop med en muddlare eller baksidan på en sked tills sockret börjar lösa sig. Tillsätt färskpressad citron och 1 liter vatten och blanda tills sockret löst sig helt. Sila bort citronskivorna. Smaka av och tillsätt eventuellt mer vatten. Servera lemonaden kall med massor av is och några skivor citron.

Lämna en kommentar