Choritzo, grönsaker och avokadosalsa

Finns det något bättre än grillat på våren och sommaren? Vi är svaga för korv i vår familj, så till söndagmiddag blev det grillad choritzo. Det går lika bra att steka choritzon i stekpanna. Gott och snabblagat!

4 portioner
 
8 choritzokorvar eller annan kryddig korv (barnen fick bratwurst)
Salsa
2 mogna avokado
1 finhackad schalottenlök
2 hårdkokta ägg
2 finhackade mogna tomater
1/2 tsk salt
1 tsk mald koriander
1 pressad citron
Tillbehör
1 squash i skivor
4 stora fasta tomater i skivor

Dela, kärna ur och tärna avokadon. Skala och hacka äggen. Blanda alla ingredienserna till salsan i en skål. Ställ i kylen. Snitta korvarna tvärs över några gånger och grilla dem runtom. Pensla squash och tomat med olja och lägg på grillen. Tänk på att tomaterna går snabbast att grilla. Det är nästan bara att vända direkt. Lägg upp på ett serveringsfat vartefter det blir klart.

Lämna en kommentar