Ugnsbakad kyckling med chevré och salvia


När Tim har kompisar hemma är det kul om man lyckas bjuda på mat som de tycker om. Efter Tims tennisträning blev det bestämt att Linus skulle följa med hem. Jag hade planerat för kyckling och var lite osäker på om det skulle gå hem. Barnen fick vanlig bulgur till istället för sallad och chevréosten pillade jag bort. Tre portioner var åt grabbarna. Jag lovade att ge receptet till Linus mamma, så här Malin kommer receptet:

4 portioner
175 grader

Du behöver:

4 kycklingfiléer à 150 gram
1 msk blandade torkade örter, till exempel basilika och oregano
Salt och peppar
2 msk olivolja
8-12 skivor chevréost
1 msk balsamico
1 kruka färsk salvia
Ruccola
Bulgur (kan bytas ut mot quinoa för lägre GI)
5-6 soltorkade tomater (strimlas)
1 röd lök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gnid in kycklingfiléerna med örter och lägg på en ugnsplåt. Strö på lite salt och peppar. Hacka salvian och lägg hälften på filéerna.
  3. Fördela osten över kycklingfiléerna och häll hälften av oljan och balsamicon över.
  4. Sätt in i ugnen i cirka 20-25 minuter.
  5. Koka bulgur och låt svalna något. Lägg på ett serveringsfat tillsammans med ruccola, lök och soltorkade tomater. Blanda ner salvia. Häll på resten av oljan och vinägern och blanda om.
  6. Servera kycklingen med salladen.

Lämna en kommentar