Ny variant på chili con carne

Idag testade jag en variant av chili con carne hämtat från Klaras GI-mat. Jag och Stefan åt sallad till och barnen ris. Mycket gott!


4 personer
400 g blandfärs (jag tog nötfärs)
2 gula lökar
1 gul paprika
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 röd chilifrukt (kan uteslutas)
200 g svarta bönor
200 g kidneybönor
1 tetra krossade tomater eller 2 burkar

Börja med att finhacka löken och skär paprikorna i bitar. Dela chilifrukten och skrapa ur kärnorna och ta bort de vita mellanväggarna. Skär chilin i tunna bitar och tvätta händerna ordentligt, så du inte får den starka saften i t.ex. ögonen.

Fräs löken, färsen, paprikorna och chilifrukten. Pressa eller riv ner vitlöken och blanda i sambal oeleken och tomatpurén. Låt det hela puttra några minuter innan du tillsätter de krossade tomaterna och bönorna. Låt allt bli varmt och smaka av med mer kryddor om du tycker att det behövs. Servera med sallad.

Lämna en kommentar