Rostbiff med quinoasallad och pepparrotscrème

Dagens mattips

Receptet kommer ursprungligen från Buffé 5 2008, men jag har bytt ut bulgur mot quinoa.

Rostbiff med quinoasallad och pepparrotscrème

4 personer
500 g skivad färdigstekt rostbiff
3 dl quinoa
1 rödlök
1 äpple
1 ask babyspenat (100 g)
1/2 dl olivolja
3 msk vinäger

Pepparrotscrème
1 paket färskost med pepparrot (ca 125 g)
Några droppar mjölk
Salt, peppar

Gör så här: Koka quinoan enligt anvisningar på paketet. Låt svalna något. Skala och strimla löken fint. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Blanda quinoa, lök, äpple och babyspenat med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Rör eventuellt ut pepparrotsfärskosten med lite mjölk till en krämliknande konsistens. Servera salladen med skivad rostbiff och pepparrotscrème.

1 tanke på “Rostbiff med quinoasallad och pepparrotscrème”

Lämna en kommentar