Fläskfilé med rödbetssallad och het aioli


Åt en så god rödbetssallad ikväll som jag måste dela med mig av. Till det åt vi fläskfilé och en av våra favoritsåser, het aioli.

Rödbetssallad med fetaost 

6-8 personer 
1 kg rödbetor 
1 påse babyspenat 
150 g fetaost 
1 dl frön eller nötter 
Balsamicosirap, t.ex. crema de balsamico 
Olivolja 
Flingsalt 

Gör så här: Koka rödbetorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor. Lägg i en bunke och blanda med 1 1/2 msk olivolja och 1 1/2 tsk flingsalt. Strö ut spenaten på ett stort fat. Lägg rödbetsklyftorna ovanpå. Smula fetaosten och strö den över spenaten och rödbetorna. Ringla balsamicosirap över. Toppa med frön eller nötter.

Het aioli 

4 personer 
2 äggulor 
2 tsk svensk senap 
2 dl rapsolja 
1 pressad vitlöksklyfta 
2 tsk sambal oelek (chilipasta) 
2 tsk vinäger 
1/2 tsk salt 
1 krm svartpeppar 

Gör så här: Vispa äggulor och senap. Tillsätt oljan mycket försiktigt under vispning. Tillsätt så mycket olja att du får en lagom konsistens (som majonnäs). Krydda med vitlök, sambal oelek, vinäger, salt och peppar.

Lämna en kommentar