Godaste fisken på länge

Barnen protesterar alltid när vi ska äta fisk. Trots det vägrar jag sluta leta efter goda fiskrecept som jag hoppas dom kan tycka om. Idag åt vi äntligen en fiskrätt som faktiskt gick ner i deras små magar. Tack, Camilla G för det goda receptet. Det kommer från Anna J.D. Jacobsson och hennes kokbok Från mitt kök – vägen från 137 kg. Anna har dessutom en rolig blogg där hon lägger ut en del av recepten. Alla recept är gjorda enligt LCHF.

Fiskgratäng med dijon- och dragonsmaksatt cremefraichetäcke

4 portioner
1 pkt fryst vit fisk t.ex. hoki eller torsk, ca 400 g
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1/2 dl grädde
1 1/2 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
1 msk nykrossad dragon
1 1/2 dl riven smaksatt ost
1 påse frysta grönsaker, ca 500 g (gärna broccoli, ärtor och majs)
1 tsk dinkelmjöl

Ta fram fisken ur frysen. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg grönsakerna i en ugnsform och stoppa in dem i ugnen, så tinar de under uppvärmningen av ugnen.

Skär det halvtinade fiskblocket i centimeterstora skivor, krydda med salt och peppar. Ta ut grönsakerna ur ugnen och täck dem med fiskblocken. Blanda grädde, creme fraiche, dinkelmjöl, dijonsenap, dragon och 1 dl av osten. Häll såsen över fisken. Strö över den resterande osten och grädda i 20 min.

1 tanke på “Godaste fisken på länge”

Lämna en kommentar