Lax under fetaosttäcke

Hittade ett gott laxrecept som jag testade på Stefan igår. Några av er vet att han länge påstått att han är ädelfiskallergiker. När vi för ett tag sedan körde hårt med GI sade han vid ett tillfälle att han kunde tänka sig att äta lax en gång i månaden. Det tog jag förstås på orden eftersom jag älskar lax. Satt och observerade honom när han började äta. Tro det eller ej, han backade och tog dessutom med sig matlåda idag. Yes! Till gjorde jag en av mammas potatissallader med vinägrettdressing. Tycker själv att det blev riktigt gott.

Lax under fetaosttäcke

4 personer
500 g laxfilé i 4 bitar
75 gram fetaost, 16 % fett
1 tsk olivolja
Färsk basilika
En nypa peppar

Skär bort skinnet från laxen. Lägg den i en ugnsfast form. Mosa fetaost och blanda med olja, finhackad basilika och svartpeppar. Bred det ovanpå laxen. Stek i ugn, 225 grader i 10-15 minuter.

Lämna en kommentar