Örtkryddad fläskfilé

Tänkte dela med mig av det här goda receptet på örtkryddad fläskfilé som vi åt på sista april. Det är perfekt mat att förbereda i god tid innan.

Örtkryddad fläskfilé

Örtkryddad fläskfilé

4-6 personer
2 korvar fläskfilé
Soja

Fyllning
50 g rumstempererat smör
2 dl hackad persilja (en kruka)
1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 söndersmulat lagerblad
2 tsk soja

GÖR SÅ HÄR: Skär en skåra i fläskfilén där den är som bredast. Lägg i ugnssäker form. Pensla med soja. Salta och peppra. Gör fyllningen. Hacka gul lök och vitlök i mixern. Lägg i persiljan. Hacka. Lägg i resten. Hacka. Fördela ut i korvarna. Sätt in i ugnen i 35 minuter på 200 grader. Ta ut köttet och skär i bitar.

Tips! Om du gör potatisgratäng till, sätt in den i mitten av ugnen 20 minuter före på 225 grader. När det är dags för fläskfilén, sänk till 200 grader och flytta ner potatisen. När potatisgratängen är färdig är köttet färdigt.

Lämna en kommentar