Tänkte dela med mig av det här goda receptet på örtkryddad fläskfilé som vi åt på sista april. Det är perfekt mat att förbereda i god tid innan.
Örtkryddad fläskfilé
4-6 personer
2 korvar fläskfilé
Soja
Fyllning
50 g rumstempererat smör
2 dl hackad persilja (en kruka)
1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 söndersmulat lagerblad
2 tsk soja
GÖR SÅ HÄR: Skär en skåra i fläskfilén där den är som bredast. Lägg i ugnssäker form. Pensla med soja. Salta och peppra. Gör fyllningen. Hacka gul lök och vitlök i mixern. Lägg i persiljan. Hacka. Lägg i resten. Hacka. Fördela ut i korvarna. Sätt in i ugnen i 35 minuter på 200 grader. Ta ut köttet och skär i bitar.
Tips! Om du gör potatisgratäng till, sätt in den i mitten av ugnen 20 minuter före på 225 grader. När det är dags för fläskfilén, sänk till 200 grader och flytta ner potatisen. När potatisgratängen är färdig är köttet färdigt.