Chocka dina nära och kära på Halloween och bjud på en tarmkaka. Kan inte garantera att de kommer våga smaka, men lite roligt ändå 🙂
HÄR hittar du fler roliga tips på vad du kan bjuda på under Halloween.

Tarmkaka
Ingredienser
75 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
0,5 dl strösocker
1/4 tsk salt
Röd karamellfärg
Ca 400 g vetemjöl
Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
Garnering
Hallonsylt
SÅ HÄR BAKAR DU KAKAN:
- Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tills det är fingervarmt, 37 grader.
- Smula jästen i bunke. Använd en köksassistent om du har.
- Rör ut jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, sockret, saltet och karamellfärgen. Rör om.
- Blanda ner mjölet lite i taget och arbeta degen smidig.
- Låt jäsa i ungefär 30 minuter under bakhandduk.
SÅ HÄR GÖR DU FYLLNINGEN:
- Blanda det mjuka smöret med socker och vaniljsocker.
NÄR DEGEN HAR JÄST:
- Kavla ut degen på mjölat bakbord, som en rektangel.
- Bred på fyllningen.
- Rulla ihop degen från långsidan två-tre varv och skär av rullen längs med långsidan. Lägg som en tarm i en bakplåtspapperklädd form. Rulla ytterligare en tarm och lägg ut i formen.
- Låt jäsa ca 30 minuter under bakhandduk.

EFTER ANDRA JÄSNINGEN:
- Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter på 220 grader.
- Sila hallonsylt för att få bort kärnorna och pensla över kakan när den svalnat något.
