Tarmkaka

Chocka dina nära och kära på Halloween och bjud på en tarmkaka. Kan inte garantera att de kommer våga smaka, men lite roligt ändå 🙂

HÄR hittar du fler roliga tips på vad du kan bjuda på under Halloween.

Tarmkaka

Tarmkaka

Ingredienser
75 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
0,5 dl strösocker
1/4 tsk salt
Röd karamellfärg
Ca 400 g vetemjöl

Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
3 msk vaniljsocker

Garnering
Hallonsylt

SÅ HÄR BAKAR DU KAKAN:

  1. Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tills det är fingervarmt, 37 grader.
  2. Smula jästen i bunke. Använd en köksassistent om du har.
  3. Rör ut jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, sockret, saltet och karamellfärgen. Rör om.
  4. Blanda ner mjölet lite i taget och arbeta degen smidig.
  5. Låt jäsa i ungefär 30 minuter under bakhandduk.

SÅ HÄR GÖR DU FYLLNINGEN:

  1. Blanda det mjuka smöret med socker och vaniljsocker.

NÄR DEGEN HAR JÄST:

  1. Kavla ut degen på mjölat bakbord, som en rektangel. 
  2. Bred på fyllningen. 
  3. Rulla ihop degen från långsidan två-tre varv och skär av rullen längs med långsidan. Lägg som en tarm i en bakplåtspapperklädd form. Rulla ytterligare en tarm och lägg ut i formen.
  4. Låt jäsa ca 30 minuter under bakhandduk. 
Tarmkaka

EFTER ANDRA JÄSNINGEN:

  1. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter på 220 grader.
  2. Sila hallonsylt för att få bort kärnorna och pensla över kakan när den svalnat något.
Tarmkaka

Lämna en kommentar