Libapizza på två olika sätt

Libapizza är bland det godaste och enklaste du kan äta. Vi gör det ofta då vi är sugna på något gott som går snabbt att göra. På med ingredienser du har hemma och in i ugnen 5 minuter. Klart!

Följ mig på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Libapizza

Röd libapizza (med tomatsås i botten)

2 pizzor
2 libabröd
1 liten förpackning pizzasås
Mozzarellaost, riven eller skivor
Parmaskinka
Färska champinjoner
Rödlök
Ruccola
Torkad oregano
Ev balsamico

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred pizzasåsen över libabrödet.
  3. Toppa med det du önskar, till exempel riven mozzarella, champinjoner och rödlök.
  4. Grädda libapizzan i mitten av ugnen, ca 5 minuter i 225 grader.
  5. Toppa med parmaskinka och ruccola. Ringla ev över lite balsamico.
Libapizza bianco

Vit pizza el libapizza bianco (med creme fraiche i botten)

2 pizzor
2 libabröd
Crème fraiche
Svartpeppar
Riven västerbottensost
(500 g oskalade räkor)
Löjrom
Rödlök
Färsk dill eller gräslök

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred crème fraiche på brödet, strö över västerbottensost och svartpeppar.
  3. In i ugnen i 200 grader i ca 4-5 minuter.
  4. Ta ut pizzan och klicka över mer crème fraiche och fördela ut löjrom, rödlök och eventuellt räkor.
  5. Garnera med färsk dill eller gräslök. Vrid några varv med pepparkvarnen över.

Lämna en kommentar