Den här filmjölkslimpan är så himla god och enkel att göra. Gjorde dubbel sats till fjällen som har räckt till nu. Brukar dela i två och frysa in så att de ska hålla sig färska längre.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!


Filmjölkslimpa med frön
2 limpor
10 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1/2 dl ljus baksirap
10 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda ihop mjölsorterna med bikarbonat, salt, solrosfrön och linfrön i en bunke.
- Tillsätt försiktigt sirap och fil till en jämn, tjock smet.
- Smörj 2 brödformar som rymmer ca 1 1/2 liter eller använd bakplåtspapper i formen. Fördela smeten jämnt i formarna och strö över lite frön.
- Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Använd provsticka för att känna om de är färdiga. Täck med folie om de blir för mörka. Stjälp upp bröden på galler och låt kallna under bakhandduk.
