Filmjölkslimpa med frön

Den här filmjölkslimpan är så himla god och enkel att göra. Gjorde dubbel sats till fjällen som har räckt till nu. Brukar dela i två och frysa in så att de ska hålla sig färska längre.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Filmjölkslimpa
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa med frön

2 limpor
10 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1/2 dl ljus baksirap
10 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda ihop mjölsorterna med bikarbonat, salt, solrosfrön och linfrön i en bunke.
  3. Tillsätt försiktigt sirap och fil till en jämn, tjock smet.
  4. Smörj 2 brödformar som rymmer ca 1 1/2 liter eller använd bakplåtspapper i formen. Fördela smeten jämnt i formarna och strö över lite frön.
  5. Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Använd provsticka för att känna om de är färdiga. Täck med folie om de blir för mörka. Stjälp upp bröden på galler och låt kallna under bakhandduk.
Filmjölkslimpa

Lämna en kommentar