Lamm i airfryern med chimichurri och krämig potatissallad

Testade att laga lamm i airfryern för första gången, så himla smidigt!! Dessutom blev det väldigt gott och saftigt. Använde en stektermometer för att få rätt innertemperatur. Serverade lammet tillsammans med chimichurri och potatissallad. En riktig pangrätt!

Går ju att göra det mesta i airfryern. Känns också som att det blir mycket mindre disk.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Lammstek, chimi churri och potatissallad
Lammstek i airfryern

Lammrostbiff med chimichurri

4 personer
800 g lammrostbiff eller lammstek
Olja
Pressad vitlök
Rosmarin (färsk eller torkad)
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Torka köttet helt torrt. Om det finns ett övre fettlager, skär ett korsmönster utan att skära ner i köttet.
  2. Blanda olja, vitlök och rosmarin och gnid in köttet ordentligt med blandningen. Salta och peppra.
  3. Stek lammet i airfryern på 180 grader i ca 28 minuter. Använd en stektermometer om du har så att köttet blir som du önskar det. Stek tills innertemperaturen når 60 grader för mediumstekt (lätt rosa). Låt vila i minst 10 minuter.
  4. Skär upp i lagom tjocka skivor, lägg upp på ett fat och ringla chimi churri över och servera med potatissallad (se recept nedan).
Lammstek i airfryern

Chimichurri

1 röd chilifrukt eller chiliflakes
1 kruka finhackad persilja
1/2-1 kruka finhackad koriander (alt. färsk basilika – ta det du har och tycker om)
2-3 vitlöksklyftor
3 msk rödvinsvinäger
1/2 pressad citron
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Ev. en nypa socker

GÖR SÅ HÄR: Hacka vitlök, persilja och koriander mycket fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt i en bunke och slå över olja, vinäger och citronjuice. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. Om det blir för lite vätska och mest kryddor, häll i lite mer olja. Om chimichurrin blir för sur, blanda i lite socker.

Krämig potatissallad

4 portioner
6 hg potatis
1 rödlök eller 1/2 finstrimlad purjo
Grekisk yoghurt

GÖR SÅ HÄR: Koka potatisen. Skär i skivor eller bitar och lägg i en skål. Blanda ner lök och vänd ner grekisk yoghurt, så att det täcker och blir krämigt. Smaka av med salt och peppar.

Potatissallad

Lämna en kommentar